137

6 січня 2019 року в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка, біля естрадної сцени «Ракушка», відбулося різдвяне свято «Варимо кутю».

Свято було організоване Одеським вищим професійним училищем морського туристичного сервісу за підтримки департаменту культури та туризму Одеської міської ради. Викладачі та студенти – кулінари-початківці - пригощали гостей традиційними різдвяними стравами - кутею та узваром.

Як зазначили організатори заходу, на приготування 2500 порцій куті та 200 літрів узвару були витрачені: 50 кг пшениці, 20 кг цукру, 5 кг горіхів, маку та інших інгредієнтів.

Також одеситам і гостям міста представили 12 обов'язкових різдвяних страв, які готують на Святвечір: вареники, пироги, борщ, вінегрет, соління, капусняк, рибу смажену, тушковану, салати, гриби, кутю та узвар.

Крім того, для відвідувачів були організовані виставка пряникових будиночків, веселі хороводи і танці. На естрадній сцені «Ракушка» з концертною програмою виступили викладачі та студенти профучилища морського туристичного сервісу.

7 січня в парку ім. Т.Г. Шевченка Різдво відсвяткували концертом хорів і духового оркестру.

Зведений хор у складі заслуженої хорової капели «Хорусфест» (художній керівник і диригент - заслужений діяч мистецтв України Ніна Заболотна) і хор «Аве музика» (художній керівник і диригент - Сергій Савенко) виконали «Щедрик», «В Віфлеємі днесь Марія», «Спи, дитино», «Ой, хто Миколая», «White Christmas» і «Тиха ніч».

Різдвяні піснеспіви «Добрий вечір, тобі», «Дзвони дзвонять», «Небо і земля», «Щедрик» та «JingleBells» подарував молодіжний хор Одеської єпархії (керівник - протодиякон Назарій Найданов).

Також веселі мелодії виконав духовий оркестр Муніципального театру духової музики ім. О. Саліка (художній керівник - заслужений працівник культури України, диригент Михайло Дзевік).